Si cHanTeQ daN si HeNseM!

Saturday, February 4, 2012

Tutorial: Letak Assalamualaikum kat post :)



hey peeps! b0san2 d0k umah ni wawa da luangkan masa t0k wat bnda yg kat atas ni sendiri.. :) h0yayyy! (bajet mcm cantik je!) haha. .ok. maybe ramai yang tak tahu menahu mcm mana nk letak perkataan ni kat dlm post kan? Lau dah tahu buat2 je la tak tahu okays?(kasi can la..) :P. .j0m kita tgk mcm mana nk buat :)

1. Mula2 macam biasa pegi Dashboard > Setting >Posting > Formatting
2. Scroll sampai jumpe belah kiri ade tulis POST TEMPLATE
3. Dalam kotak sebelah POST TEMPLATE tu. . sila masok kan c0de ini :
sila kelik gambar ni t0k clearkan c0de..harap maaf c0de terpaksa wat gni sb bila nk post x kuar..huhu 

4. Pas tu kelik la SAVE SETTING. . nk tgk hasil dia cer try klik kat new post,mesti ade kuar perkataan Assalamualaikum tuh :)

yang warna pink tuh k0rang b0ley la gantikan dgn image url yg k0rang sukee. . Lau malas sgt k ngadap or nk ngedit. .b0ley je amik kat bawah ni. . even tak cantik la sgt tp b0ley la utk sementara :)



Bukan assalamualaikum je b0leh k0rang letak, nk letak hello pon boley. .hai p0n b0ley.. depends on your creativity and idea la okays? :)

FREEBIES 'ASSALAMUALAIKUM':



http://i1100.photobucket.com/albums/g407/Farhah_Najwa/3.jpg




http://i1100.photobucket.com/albums/g407/Farhah_Najwa/rose.jpg




http://i1100.photobucket.com/albums/g407/Farhah_Najwa/Untitled-1.jpg




http://i1100.photobucket.com/albums/g407/Farhah_Najwa/Untitled-3-1.jpg




http://i1100.photobucket.com/albums/g407/Farhah_Najwa/Untitled-4-1.jpg

1 comment:

NURUL ◕‿◕ said...

ambik 1,terima kasih!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Heart Chat Bubble
Copyright to Farhah Najwa
Designed by UMIESUEstudio 2015